Președintele Dumei de Stat din Rusia propune ca și alte mărfuri să fie plătite de europeni în ruble, ca efect la sancțiunile impuse tarii sale

foto_cereale

Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin a propus extinderea listei mărfurilor de export pentru care se poate plăti în ruble. Acesta se refera la ingrășăminte, cereale, ulei, petrol, cărbune, metale, cherestea etc.

Pe canalul său de Telegram, acesta a cerut politicienilor europeni „să nu mai caute scuze pentru care țările lor nu pot plăti în ruble”.

„Mai devreme, trebuia să te gândești. Ei înșiși au făcut totul pentru a submina încrederea în dolar și euro, astfel încât Rusia să refuze decontări reciproce în aceste valute”, a explicat el. „Prin politica de sancțiuni, încercând să ne izoleze.Trebuie să răspunzi pentru deciziile pe care le iei.” .

Președintele Vladimir Putin a cerut săptămâna trecută ca plățile pentru livrările rusești de gaz către țările neprietenoase să fie convertite în ruble. 

Secretarul său de presă, Dmitri Peskov, a explicat că, dacă tarile refuză să plătească gazul în ruble, nu vor mai fi facute livrări de gaz.