Presedintele CJ Vrancea dupa prabusirea podului peste raul Putna: „Este inacceptabil ce s-a intamplat!”

pod Putna

𝐎 𝐩𝐨𝐫𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐩𝐨𝐝 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮, 𝐩𝐞 𝐃𝐉 𝟐𝟎𝟒 𝐃, 𝐥𝐚 𝐕𝐚𝐝𝐮 𝐑𝐨𝐬̦𝐜𝐚, s-a surpat, în urma precipitațiilor din ultimele zile, unul din maluri fiind ”mâncat” de apă și ducând, astfel, la un nedorit incident. Astfel, una dintre extremitățile podului peste râul Putna (spre Vadu Roșca), care face legătura între satele Vulturu și Vadu Roșca, s-a prăbușit.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar specialiștii Direcției Tehnice din Consiliul Județean Vrancea, alături de reprezentanții administrației locale din Vulturu, se află la Vadu Roșca, pentru a evalua toți factorii din cauza cărora capătul de pod s-a prăbușit. La fața locului se mai află și echipaje ale Poliției care dirijează șoferii ajunși în zonă. Deja a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, iar șoferii sunt rugați să evite zona afectată în perioada următoare.

„Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Județean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roșca toate detaliile și explicațiile privind soluțiile de lucru alese în zonă, în condițiile în care de câteva zile se știa că va ploua și erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării. Administrația județeană va oferi publicului larg mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgență”, a mentionat Catalin Toma, presedinte CJ Vrancea.