Președintele CJ Costel Alexe a participat la lansarea identității de brand o orașului, sub sloganul „Iași – modelează timpul”

277727384_339332164895160_3476261579704964929_n

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat astăzi la lansarea identității de brand a orașului, sub sloganul „Iași – modelează timpul”. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, Marius Sorin DANGA, vicepreședinte al CJ, și Andrei Cazacu, administrator public al județului.

Identitatea de brand a fost elaborată sub coordonarea Asociației de Management a Destinației Iași și Regiunea Moldova, din care și Consiliul Județean face parte.

„Pentru un oraș care își propune să devină un adevărat hub cultural, artistic și turistic, și mai ales pentru prestigiul pe care îl are Capitala Culturală a României, era absolut necesară existența unui brand.La nivelul anului 2019, numărul turiștilor care au vizitat Iașul se situa la puțin peste 300.000 de turiști, în 2020 acest număr s-a prăbușit la puțin peste 130.000, însă 2021 a adus o creștere semnificativă, cu un număr de aproximativ 220.000 de turiști.La aceste cifre, generate oarecum organic, trebuie să punem și noi umărul, trebuie să avem o strategie clară, o direcție de dezvoltare bine definită și să oferim suport constant tuturor celor implicați în acest domeniul al turismului. Trebuie să avem o percepție unitară la nivelul întregului județ cu privire la identitatea noastră. Avem un spațiu extrem de dezvoltat, din punct de vedere cultural, artistic, istoric, gastronomic, însă, deși toate aceste planuri pot contribui la o dezvoltare turistică armonioasă, este necesară aducerea acestora sub aceeași umbrelă și cred că trebuie să continuăm să colaborăm și să putem să conturăm o strategie unitară pentru întreg județul. Am convingerea că, așa cum astăzi ne-am aflat la aceeași masă autorități locale, județene, mediul asociativ și ne-am asumat acest parteneriat pentru Iașul nostru drag, tot așa, împreună, vom reuși fiecare pe zona lui de competențe să conturăm și să dezvoltăm brandul Iașului”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.