Președintele CJ Botoșani: “Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra!”

Cazul Alexandrei, tânăra de 25 de ani, decedată în Maternitatea Botoșani, a revoltat o țară întreagă. Mii de mesaje și mii de oameni revoltați de modul cum s-au comportat niște “eroi” bine plătiți și care au aproape tot ce le trebuie ca să-și facă datoria.

Am solicitat conducerii Consiliului Județean Botoșani un punct de vedere oficial după acest nou scandal de la Maternitatea Botoșani.

“Cazul morții Alexandrei este devastator! Spitalul Județean a demarat o anchetă administrativă, iar Poliția Botoșani una penală, în urma cărora cei vinovați vor trebui să plătească. Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unitățile sanitare! Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra!

Ca președinte al Consiliului Județean am făcut toate eforturile pentru dotarea spitalelor și asigurarea celor mai bune condiții de muncă pentru cadrele medicale. Am cerut mereu ca medicii și asistenții să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora. Din păcate, se pare că nu au făcut-o și în cazul Alexandrei.

Ca femeie și mamă sper ca astfel de situații să nu se mai repete, iar cadrele medicale să-și înțeleagă pe deplin responsabilitățile nobilei misiuni la care s-au angajat, să nu uite niciodată jurământul pe care l-au depus, să arate mai multă empatie față de pacienți și să facă toate eforturile pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ajutorul lor.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să te odihnească, Alexandra!”, a precizat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Zeci de oameni s-au adunat seara trecta in fata maternitatii si au facut un altar de lumanari pentru Alexandra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *