Președintele, amenințat cu suspendarea

foto_Klaus_Iohannis

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis, dar consideră că suspendarea „trebuie să fie o opţiune serioasă”.

„Eu nu aştept răspuns (n.r.: din partea preşedintelui Iohannis privind revocarea) pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituţiei, de care îşi bate joc. Nu-l interesează Constituţia, legea, îl interesează propriul interes. Spunea de dictatura majorităţii, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că asta este majoritatea prin alegeri, în democraţie. Este deranjat de majoritate. Este exact logica unui dictator. Nu contează alegerile, contează doar ce vreau unul singur care trebuie să aibă în subordonare CCR, instituţiile. „, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD spune că în cursul zilei de luni liderii Coaliţiei vor decide privind suspendarea preşedintelui. Klaus Iohannis a amânat, în ultima lună, să decida ce măsură va lua după decizia CCR de a cere şefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.