Presa rusa anunta ca Maia Sandu va fi urmatorul presedinte al Romaniei

maia sandu

Dupa iesirea publica a ministrului Serghei Lavrov la adresa Republicii Moldova, cotidianul rus Pravda sustine ca Maia Sandu va fi urmatorul presedinte al Romaniei. De asemenea, in opinia rusilor, Republica Moldova va disparea dupa ce se va uni cu Romania. Pravda l-a mentionat pe Marcel Ciolacu despre care spune ca este un sustinator al Maiei Sandu si al unirii.

Pravda se refera si la vizita privata a presedintelui din Republica Moldova la Oradea, unde s-a intalnit cu Ilie Bolojan. Despre cei doi se mentioneaza ca vor forma un tandem la alegerile din 2024, iar presedintele CJ Bihor va fi viitorul premier al Romaniei.

Potrivit rusilor, Statele Unite dictează menținerea unei zone de instabilitate în apropierea granițelor ruse. Pentru a face acest lucru, este necesar să se declare Moldova parte a României, sau cel puțin a „lumii românești”. Maia Sandu este etnic român deci poate candida la președintie iar partidul ei are majoritatea în parlamentul moldovenesc, asa ca poate decide asupra unei uniuni acolo.

Cotidianul a citat-o si pe senatoarea Diana Sosoaca, care a spus ca „Sandu si-a vandut tara lui Soros” si indreapta tara spre NATO.

Pravda mai noteaza că implementarea planurilor românești va duce la secesiunea Găgăuziei de Republica Moldova și la consolidarea statutului de stat suveran al Pridnestroviei cu aderarea ulterioară la Federația Rusă, mai ales dacă până în 2024 Rusia va rezolva sarcinile.