Presa de propagandă rusă susține că președintele Zelenski s-ar afla la Brașov

62246621

O publicație a propagandei de la Kremlin a lansat un zvon potrivit căruia președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu s-ar afla în Kiev, ci în România, la Brașov.

Jurnaliștii ruși susțin că imaginile publicate de Zelenski în social media sunt trucate și că președintele ucrainean ar fi părăsit Kievul în urmă cu câteva zile, informeaza realitatea.net

Publicația mai scrie că utilizatorii site-ului Flight Radar ar fi atras atenția asupra unui avion neidentificat care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțit de elicoptere ale Forțelor Armate ucrainene și că e posibil ca la bord să se fi aflat Zelensky și echipa sa. 

Ria.ru încearcă să susțină această teză citându-i pe cei din proiectul „War on Fake” care se chinuie să demonstreze că înregistrările lui Zelinski din buncăr sunt editate și trucate.

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram… Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa.”, scrie Ria.ru.