Preotul unei comune din Vrancea îl acuză pe primar că l-a batut și a vrut să îl ardă cu țigara. Conflictul este mai vechi, iar la mijloc ar fi o troiță ridicată ilegal

Screenshot_20230117_144646_Chrome

Preotul din comuna Corbița, județul Vrancea, îl acuză pe primarul aceleiași comune că l-a bătut de față cu enoriașii și chiar a vrut să îl ardă cu țigara. Motivul ar fi, potrivit preotului Aurel Haliciu, o troiță pe care edilul vrea s-o desființeze, pe motiv că a fost ridicată ilegal.

„A venit la mine, m-a lovit, m-a scuipat, m-a înjurat și a vrut să stingă țigara pe mine. Am fost la Poliție și am depus plângere, am și martori”, susține preotul.

La rândul său, primarul Emil Tacu a precizat că este vorba despre un conflict mai vechi cu preotul și confirmă că scandalul a plecat de la troița ridicată ilegal.

„E un conflict de doi ani și jumătate, unde dânsul a făcut o construcție ilegală, l-am tot lăsat să-și strângă calabalâcul, m-am deplasat cu viceprimarul, să văd dacă a făcut ceva, am făcut poze, dânsul e cercetat și de protoierie, când să plecăm, a venit el, i-am răspuns la «Bună ziua» și a început: «băi, p…, ai venit să demolezi», eu i-am spus că nu stric eu, va strica altcineva pe banii tăi, m-a înjurat de mamă, mi-am văzut de treaba mea, l-am sunat pe protopopul de la Panciu, domnul Haliciu minte ca un ordinar, a venit să-i dau adeverință, să-i subventionez sumele cu o adeverință că nu realizează venituri, e un escroc. A fost la Poliție, a mințit și acolo ca un ordinar, de ce nu vă spune că l-am scăpat de pușcărie de trei ori când și-a făcut acte pe numele bisericii, am pus batista pe țambal și l-am ajutat ca să nu se ducă la pușcărie”, a declarat edilul pentru presa locală din Vrancea.

Edilul nu este la primul scandal de acest gen, el fiind acuzat de agresiune și în trecut. În mediul public au apărut imagini cu el când jignește o femeie și îi cere socoteală pentru mizeria din fața curții, apoi o îmbrâncește, spunându-i că este o bețivă, iar soțul său un dobitoc.