Preoții catolici din țară au venit să joace fotbal la Iași

A devenit deja o traditie ca preotii romano-catolici de la mai multe Dieceze din tara sa participe la Campionatul Naţional de Fotbal în Sală. Anul acesta competitia este gazduita la Iasi, unde opt echipe vor juca zilele acestea pentru a obtine titlul national. Preotii spun ca educatia fizica este foarte importanta pentru noi, oamenii, si ca dincolo de partea competitionala, campionatul este un prilej bun pentru a lega noi prietenii.

Preotii au lasat pret de cateva ore vesmintele pentru a participa la Campionatul Naţional de Fotbal în Sală. Ei au venit din Blaj, Cluj, Timisoara, Oradea, Bucuresti si Lugoj.

Iulian Gherghel, părinte Parohia „Sf.Nicolae”Bacău

Mesajul acestei competitii doreste sa ne transmita ca avem nevoie de sport, avem nevoie de activitate fizic, cum spune si dictonul latin, avem nevoie de o minte sanatoasa sa fie intr-un trup sanatos si de aceea noi incercam sa promovam si miscarea prin aceasta activitate sportiva care se desfasoara anual.

Preotii spun ca prin aceste activitati reusesc sa lege noi prietenii.

Eduard Roman, părinte Oradea

Am venit la Iasi pentru ca vrem sa ne intoarcem acasa, in primul rand, cu trofeul, vrem sa castigam acest turneu. Am venit sa legam prietenii impreuna cu colegii nostri preoti din alte Dieceze si din alte Eparhii si am venit sa vedem si frumosul oras.

A VII-a ediţie a Campionatului Naţional de Fotbal în Sală destinat preoţilor catolici din Româniase se desfăşoara în perioada 29-31 august 2023, la Iaşi.

PS Iosif Păuleţ, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iaşi

Este o mare surpriza pentru Dieceza noastra Romano-Catolica Iasi sa fie gazda acestei competitii nationale de fotbal a preotilor catolici, romano-catolici si greco-catolici din Romania. Vreau sa spun ca este a VII-a editie si echipa care va deschise asa s-a obisnuit este echipa gazda, adica a preotilor romano-catolici din Iasi. Din Dieceza de Iasi pentru ca ea numara 120 de parohii.

Episcopul Iosif Paulet a dat lovitura de deschidere.

Echipa care va câştiga acestă ediţie va reprezenta România la Cea de-a XVI-a ediţie a Campionatului European de Futsal pentru Preoţi, care se va desfăşura în Albania, în februarie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *