Preot și călugăr cu arsuri grave, transferați de urgență în Germania

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Un preot și un călugăr, victime ale unei explozii ce a avut loc joi seara la manastirea Sfântul Gheorghe din județul Constanța au fost transferați în Germania cu arsuri pe 50 respectiv 25 la suta din suprafata corpului.

La solicitarea departamentului pentru Sitații de Urgență, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a executat în dimineața zilei de sambătă, o misiune de evacuare medicală pe ruta Otopeni – Mihail Kogălniceanu – Frankfurt – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, de la Baza 57 Aeriană, a celor doi pacienti.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 06.30, a aterizat la Mihail Kogălniceanu la 07.00 și a decolat către Germania, cu echipa medicală și pacienți la ora 07.58

Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către Baza 57 Aeriană s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță a Spitatului Clinic Județean Constanța.

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.