Premiu de 1.000 de euro pentru șefii de promoție ai USV

USV

Șefii de promoție de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” sunt răsplătiți pentru rezultatele remarcabile obținute în anii studenției. Astfel s-a întâmplat și în cazul lui Stefan, fost student la Facultatea de Agricultură din cadrul universității și proaspăt masterand. După 4 ani de munca asiduă, îngreunați și de pandemie, Stefan a reușit să fie cel mai bun student din anul său, primind din partea Universității un premiu în valoare de o mie de euro, oferit din partea profesorului Petru Magazin, care a încetat din viață.

Deși pandemia reprezenta o piedică pentru studenții care au participat la cursuri în format online, unii dintre ei au reușit să fructifice timpul petrecut acasă. Stefan, un tânăr student la USV Iași a reușit să facă performanță. Înscris la doua facultăți, pe domenii total diferite, acesta a dat dovadă de perseverență și s-a clasat printre cei mai buni studenți din anul său. Astfel, la final, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” l-a premiat cu o mie de euro.

„După 12 ani de activitate în domeniul artistic, am făcut muzică din clasa a 5 a până la sfârșitul liceului și chiar acum am și absolvit o universitate de profil, odată cu agricultura. Dar la sfârșitul liceului mi-am luat inima în dinți și am zis să încep o nouă provocare și varianta cea mai pretabilă pentru mine a fost agricultura. Pentru că agricultura este un domeniu atât de complex, dacă o înțelegi cu adevărat, încât pe mine chiar m-a fascinat”, a spus Ștefan Dohotariu, masterand USV Iași.

Ștefan este din Botoșani și a venit la Iași cu un mare vis, pe care, cu ajutorul cadrelor didactice de la USV Iași, l-a adus la realizare.

„De a lungul anilor eu am fost șef de an și împreună cu domnul decan și domnul rector chiar am organizat câteva deplasări. Eu am mai fost plecat și în intershipuri la multinaționale. Am avut de unde învăț și am fost cam în orice ramură a agriculturii, a mai spus Ștefan Dohotariu, masterand USV Iași.

De asemenea, tânărul spune că își dorește o carieră în agricultură.

„Sunt tânăr și vreau să încercăm să aducem din agricultura de precizie, digitalizare și așa mai departe. Și aceste lucruri sunt esențiale în ziua de astăzi, mai ales că forța de muncă este din ce în ce mai deficitară în domeniul agricol”, a explicat Ștefan Dohotariu, masterand USV Iași.