Premii pentru elevii Liceului Special „Moldova” din Tg. Frumos

280108036_362235849271458_1593611532372706264_n

Opt elevi de la Liceul Special „Moldova” Tg. Frumos au participat la Ediția a 34-a a Concursului Naţional pe discipline pentru elevi cu deficiențe de vedere, desfășurat la Liceul Special pentru Deficienți de vedere Cluj-Napoca.

Competiţia între elevii claselor a VIII –a și a XII –a din toate liceele pentru elevi cu deficiențe de vedere din țară a fost la disciplinele Limba și literatura română, Matematică, Limba engleză, Istorie, TIC, Citire corectă și rapidă braille.

Elevii Liceului Moldova din Tg Frumos au câștigat premii la toate categoriile. Astfel, la Limba și literatura română, eleva Lazăr Ariana- Florentina din clasa a VIII –a a obținut Mențiune, iar eleva Adochiței Claudia – Andreea din clasa a XII –a a obținut Premiu Special. Matematica la clasa a VIII –a a fost reprezentată de elevul Doleanu Ovidiu – Constantin care a obținut Premiul II. La Limba engleză, clasa a VIII –a, elevul Maxim Claudiu – Gabriel a obținut Premiul III, la Istorie clasa a XII –a, elevul Andrei Daniel Bebe Vasilică a obținut Mențiune. Proba de TIC a fost susținută de elevii Botezatu Gavril din clasa a VIII –a – Premiu Special și Andrei Daniel Bebe Vasilică din clasa a XII –a care a obținut Mențiune.

O probă specifică elevilor nevăzători este cea de Citire corectă și rapidă Braille la care participă câte un elev de la gimnaziu și un elev de liceu. Liceul Special „Moldova” din Tg. Frumos a fost reprezentat anul acesta de elevele Frona Livia din clasa a XI –a A care a obținut Locul I și Ciornohac Octavia Anamaria din clasa a VII –a care a obținut Locul al II –lea la această probă, impunându-se prin corectitudinea și rapiditatea citirii la prima „vedere” a unui text scris braille.

Elevii au fost îndrumați în activitatea de pregătire pentru acest concurs național de profesorii Enciu Minodora, Enciu Oana – Elena, Argeanu Elena – Claudia, Pristavu Margareta, Postolache Lucian, Roșu Silviu – Dumitru, Todericiu Cornel. Profesorii însoțitori ai acestor elevi la faza națională a concursului, au fost Pădurariu Adina și Haciu Ion.