Premierul României, după vizita la Centrul de Radioterapie, anunță posibile finanțări europene pentru noile secții de la Spitalul Județean

Ciuca-la-Spital-3_tn-1

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, miercuri, Centrul Medical de Radioterapie din incinta Spitalului Județean de Urgență (SJU) “Sfântul Ioan cel Nou”. Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, i-a prezentat premierului și investițiile aflate în diverse stadii și pentru care se dorește obținerea de fonduri europene – o nouă secție de oncologie,  o secție de pediatrie cu aproape 500 de paturi și una de boli infecțioase cu peste 100 de paturi.

„În luna iunie, la nivelul Guvernului am aprobat un plan național de luptă împotriva cancerului și sunt evidențe foarte clare care ne spun că este absolut obligatoriu să ne focalizăm atenția și să facem tot ceea ce depinde de noi, cât mai repede posibil și cât mai res­ponsabil posibil, astfel încât acest plan să poate să fie pus în practică. Ceea ce am reușit să desprind din prezentările care s-au făcut aici – este foarte clar că avem nevoie de tehnologie de ultimă oră în ceea ce înseamnă tratamentul împotriva cancerului. Avem nevoie în același timp de resursă umană, specialiști care, așa cum s-a prezentat, nu se găsesc chiar atât de ușor și, de asemenea, este nevoie ca la nivel național să se identifice acele centre unde să putem să dezvoltăm astfel de facilități pentru a putea să asigurăm tratamentul pe un spațiu cât mai mare. Până în acest moment, în Moldova există doar un centru la Iași, odată ce va fi pus în funcțiune – și am înțeles că la sfârșitul acestei săptămâni o parte din verificări vor fi fina­lizate, urmând ca, ne dorim sau dumnealor își doresc, ca săptămâna viitoare în funcție de avizele pe care le primesc de la CNCAN și DSP, să poată să funcționeze normal”, a spus premierul Ciucă.