Premierul României anunță că sunt suficiente cantități de grâu pentru export. În privința culturilor de porumb și floarea-soarelui nu există motive de îngrijorare

grau

Premierul Nicolae Ciucă a precizat ieri că, în contextul secetei cu care se confruntă România, există suficient grâu atât pentru consumul intern, cât și pentru export.

„Culturile de toamnă se recoltează acum şi analiza pe care o avem, din cifrele pe care le-am primit rezultă foarte clar că avem suficient grâu pentru consum propriu, avem suficient grâu pentru însămânţat, avem suficient grâu pentru celelalte nevoi şi activităţi şi unde se foloseşte şi avem grâu şi pentru a exporta”, a afirmat Ciucă la o conferinţă de presă, organizată după vizita la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, acesta a subliniat că românii nu ar trebui să se îngrijoreze, pentru că sunt suficiente cantități de porumb și de floarea-soarelui pentru a asigura hrana.

„În ceea ce priveşte cultura porumbului şi cultura de floarea-soarelui, nu există motive de îngrijorare pentru că există, în baza datelor statistice, cantităţi suficiente astfel încât să putem să avem asigurată hrana. Este în sarcina fiecărui guvern să se preocupe de asigurarea hranei, căldurii şi a energiei pe timp de iarnă pentru cetăţenii ţării şi asta facem în momentul de faţă”, a spus premierul.