Premierul Nicolae Ciucă: „România nu va deveni bază de antrenament pentru soldații din Ucraina”

Ciuca-770x540

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Oradea, despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, prin care s-au modifica legea, astfel încât să poată fi trimise arme şi achipament Ucrainei, că în acest moment, legea este în analiză, iar în momentul în care ea se va finaliza, vor lua şi decizie concretă în acest sens. Premierul a infirmat zvonurile privind pregătirea soldaţilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români implicaţi în războiul din Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă susține că nu există informații că ar exista mercenari români în Ucraina, așa cum susținea Ministerul Apărării din Rusia. De asemenea, Ciucă a spus că România nu va deveni bază de antrenament pentru soldații din Ucraina.

”Nu există astfel de date (referitor la prezența mercenarilor români în Ucraina”. Am văzut că există informația că s-ar instrui pe teritoriul Românei militari ucraineni, dar nici nu se pune problema de așa ceva”, a declarat premierul.

Nicolae Ciucă a mai adăugat: „Vreau să fac un apel la români să aibă foarte mare grijă de unde se informează pentru că în această perioadă există multă dezinformare, mult fake news”.