Premierul Marcel Ciolacu: Nu renunț la nicio reformă și îmi asum răspunderea pe măsurile fiscale. Sunt convins că Comisia va recunoaște eforturile financiare depuse de România pentru Ucraina și Republica Moldova

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în deschiderea ședinței de Guvern, că va merge la Bruxelles pentru a discuta măsurile fiscale și PNRR cu Comisia Europeană și că nu va renunța la nicio reformă, urmând să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, premierul invocând în același timp faptul că România a depus eforturi financiare pentru Ucraina și Republica Moldova în acest an, în contextul în care Guvernul vrea să agreeze cu Comisia Europeană un deficit bugetar mai mare decât cel asumat anterior.

Principalele declarații:

  • Trebuie să depășim toate aceste situații complicate și să ducem România înainte. Drumul țării înseamnă azi calea reformelor prevăzute în PNRR, cu care modernizăm administrația și investim miliarde de euro în transport, energie, educație, sănătate, agricultură, digitalizare.
  • După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficialii europeni pentru a discuta câteva decizii esențiale, pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe.
  • Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat
  • Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului RePowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul 3 și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României.
  • Azi vreau împreună cu tot cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul 3.
  • Așa cum am anunțat în ședința de Guvern trecută, pentru asta sunt dispus să-mi depun pe masă mandatul de preemier și să-mi asum răspunderea alături de Guvern pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană.
  • În același timp, însă, în spiritul solidarității europene, sunt absolut convins – și există deja semnale, după ărezența celor 3 miniștri la Bruxelles – că și Comisia Europeană va recunoaște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și a Reoublicii Moldova.
  • Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluția justă pentru ca acest cadru fiscal-bugetar stabilit pentru 2023, 2024 și 2025 să fie actualizat ținând cont de acest realități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *