Premierul Marcel Ciolacu merge la Bruxelles pentru a discuta cu Comisia Europeană pe tema deficitului bugetar al României pe anul viitor

Premierul Marcel Ciolacu va merge, astăzi, la Bruxelles pentru a discuta cu Comisia Europeană pe tema deficitului bugetar al României pe anul viitor.

Executivul român ar dori un deficit de peste cinci procente, iar pentru a convinge Bruxellesul, premierul va propune o serie de măsuri fiscale. Între acestea se află reducerea numărului de cote TVA la două şi eliminarea unor facilităţi.

Marcel Ciolacu va susţine, totodată, că un deficit bugetar de peste cinci procente este necesar pentru că România a susţinut Ucraina şi poporul vecin, afectat de război. Comisia Europeană a avut şi la începutul săptămânii discuţii cu miniştri ai Guvernului român.

Executivul comunitar nu a făcut încă publice concluziile întânirilor, dar, potrivit unor surse europene, Comisia nu consideră suficiente măsurile propuse de autorităţile române, privind creşterile de taxe şi scăderea cheltuielilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *