Premieră pentru România la Brașov. Doi pui de urși panda roșii, primii născuți în România, au fost prezentați oficial

panda-rosu-brasov2-640x400

Familia de panda roșu de la Zoo Brașov, unică în România, a adus pe lume primii pui.

Puii s-au născut pe 18 iunie au trecut cu bine de etapa critică de dezvoltare, iar acum se dezvoltă bine, scrie Bună Ziua Brașov.

Ieri, puilor li s-a făcut prima evaluare și, de asemenea, au fost prezentați în cadrul unei conferințe de presă la care au participat viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu și directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pânzau.

Cei doi pui sunt un mascul și o femelă, care nu au primit încă nume, însă acestea urmează să fie date de brașoveni. Potrivit evaluării efectuate, masculul are 415 de grame, iar femela 520.

Cei doi puiuți, un mascul și o femelă, sunt primii pui de panda roșu născuți în captivitate în România. De altfel și cuplul pe care noi îl avem, Peggy și cu Benji (părinții celor doi pui – n.r.), sunt singurii din țara noastră. Ne bucurăm foarte mult de acest eveniment unic, pentru că acesta este un semn că lucrurile merg foarte bine, condițiile sunt propice, pentru că a avut loc această împerechere și avem acești puiuți care sunt sănătoși. Cred că cei mai fericiți suntem pentru că reușim practic să contribuim la conservarea acestei specii pe cale de dispariție. Sunt curios unde se va hotărî că vor merge acești puiuți, pentru că totul este coordonat la nivel european. Credeți-mă că la nivel mondial este un lucru extraordinar și ne bucură nespus de mult că Brașovul se află astăzi la acest nivel. Despre puiuți pot să vă zic că până la vârsta de cinci luni ei voi fi alăptați, abia după aceea vor fi înțărcați, deci sunt dependenți de mamă, motiv pentru care nu vom putea să-i vedem decât atunci când vor ieși cu mama lor, lucru care se întâmplă practic undeva după două luni”, a declarat viceprimarul.

Deocamdată, cei doi pui nu au nume, acestea urmând a fi propuse de brașoveni.