Premieră națională la Spitalul de Neurochirurgie

foto_spital

Cele mai moderne echipamente în domeniul neurochirurgiei si chirurgiei spinale din sud-estul Europei, aflate în cadrul Spitalului Clinic de Urgentă “Prof.Dr. N. Oblu”, au fost certificate. Până acum, acestea au fost folosite în varianta demo.

De mâine, medicii vor putea folosi echipamentele în toate interventiile chirurgicale.  Costul pentru achizitionarea aparaturii a fost de un milion de euro, fonduri alocate de Consiliul Judetean si de Spitalul Clinic de Urgentă “Prof.Dr. N. Oblu”. Sala dispune de un sistem de imagistică ultraperformant, un dispozitiv de ultimă generatie, o masă de operatie radiotransparentă din fibră de carbon si un sistem de neuronavigatie care permite efectuarea interventiilor chirurgicale în modul 3D.

Operatiile vor fi efectuate în conditii de maximă sigurantă , atât pentru pentru pacient cât si pentru cadrele medicale.

80 de specialisti din tară si din Republica Moldova vor avea ocazia să testeze
aparatura în următoarele trei zile în cadrul Simpozionului si Workshop-ului Hands-On “Tehnici moderne de imagistică intraoperatorie în neurochirurgie si chirurgie spinală”, organizat la Spitalul Clinic de Urgenta “Prof.Dr. N. Oblu” din Iasi.