Premiera medicala la Spitalul din Onesti realizata de doi medici cardiologi din Iasi

La Spitalul Municipal Oneşti au fost executate ieri, primele proceduri de coronarografie de diagnostic cu ocazia trainingului efectuat de firma furnizoare a angiografului.

De aceste intervenţii pe angiograf, realizate cu succes de doi medici specialişti cardiologi intervenţionişti din Iaşi, au beneficiat doi pacienţi cu probleme cardiace acute, evoluţia lor postoperatorie fiind una bună.

Este pentru prima oară când sunt realizate aceste proceduri de cardiologie intervenţională în judeţul Bacău, beneficiari fiind pacienţi din Oneşti şi zonele limitrofe. Prin deschiderea laboratorului de Angiografie şi cateterism cardiac, Oneştiul intră într-un club de elită al cardiologiei intervenţionale din Moldova. Pacienţii cu afecţiuni cardiace severe din judeţul Bacău nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitalele din centrele universitare, Iaşi, Tg Mureş, Suceava, pentru astfel de intervenţii ei putând beneficia de proceduri de cardiologie intervenţională, la Spitalul municipal ”Sf Ierarh Dr. Luca” Oneşti!

„După cum am informat și cu alte prilejuri, Spitalul Municipal Onesti „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Oneşti dispune începând cu primăvara acestui an, de un angiograf biplan de ultima generaţie, destinat tratării pacienţilor cardiaci cu patologie severă. Investiţia în realizarea compartimentului de angiografie s-a ridicat la 5.200.000 lei, din care 3.700.000 lei contribuția Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Primăria Oneşti, şi 1.500.000 lei contribuţia Ministerului Sănătăţii”, a anuntat conducerea Spitalului Municipal Onesti.

Totodată a fost modernizată şi secţia de cardiologie, care în acest moment beneficiază de un număr de 8 paturi de terapie intensivă. În continuare, la spitalul din Onesti se vor face proceduri de cardiologie intervenţională, coronarografii, angioplastii cu montare de stenturi, intervenţii programate, pacienţii fiind pe listele de aşteptare ale medicilor cardiologi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *