Premieră în România: un mare aeroport din țară va fi dotat cu sistem de recunoaștere facială. Oamenii vor fi identificaţi chiar dacă poartă barbă sau mască de protecţie

qPzD6vy0ibr_3O

În premieră, un aeroport din România, și anume cel din Cluj va fi dotat cu un sistem de recunoaştere facială. Acel sistem care foloseşte inteligenţa artificală pentru recunoaşterea pasagerilor, inclusiv a celor ”deghizaţi”.

Pe lângă cele 60 de camere de supraveghere existente deja, vor fi montate încă 300 de bucăţi, dar acestea vor fi de ultimă generaţie.

Mai exact vor folosi un sistem integrat, bazat pe inteligenţa artificială şi prin folosirea unor algoritmi vor reuşi să clasifice obiectele şi să identifice persoane. Tehnologia folosită este atât de avansată încât detectarea facială se va face în timp real şi cu acurateţe sporită, fără şanse de erori. 

În plus vor fi identificate persoanele chiar dacă au ochelari de soare, barbă, şapcă sau chiar mască de protecţie. Tot proiectul are o valoare de 7 milioane de euro, dar banii provin de la Uniunea Europeană.