Premieră în România. Drumurile naționale din Vrancea vor fi intreținute de chinezi

Sharing is caring!

Reprezentanții Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iași și cei ai companiei chineze Sinohydro Corporation Limited au purtat discuții preliminare privind semnarea acordului-cadru având drept obiect „lucrări de întreținere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru rețeaua de drumuri naționale din cadrul lotului 5 Iasi – SDN Focșani, a anuntat Mugurel Laicu, seful DRDP Iasi.

Firma chineza a castigat licitatia pentru întreținerea unor sectoare importante de drumuri naționale din județul Vrancea. Valoarea maximă pentru care s-a adjudecat licitația este de 77,062 milioane lei, fără TVA. In cazul în care va fi semnat, acordul ar fi primul de acest gen încheiat la nivelul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu o companie chineză.

Sinohydro Corporation Limited este parte a Power China International Group Limited, grup de firme chinez cu acționariat de stat, în portofoliul căreia figurează construcția și reabilitarea de drumuri rapide și drumuri naționale din țări precum Qatar sau Kenia, precum și construcția de parcuri eoliene și centrale termoelectrice în China sau Venezuela.

shares