Premieră în psihiatria penitenciară

foto_psihologie

Astazi a inceput la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi cea de-a treia ediţie a evenimentului „Şcoala de Vară – Repere Interdisciplinare în Psihiatrie”. Este o manifestare ştiinţifică organizată în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi – Disciplina Psihiatrie, Colegiul Medicilor Iaşi şi Academia de Ştiinţe Medicale – Filiala Iaşi. Timp de 3 zile, între 25 şi 27 iunie 2018, participanţii vor parcurge diverse tematici ştiinţifice, dintr-o viziune psihiatrică, aspecte ale practicii cotidiene, implicaţii sociale şi repere legislative.

Pentru a pune în evidență prevalența ridicată a tulburărilor de personalitate în rândul bărbaților care ispășesc pedepse privative de libertate, dr. Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, a realizat o amplă cercetare în 3 penitenicare din Regiunea de Nord-Est. Concluziile cercetării vor fi prezentate maine, în cadrul „Şcolii de Vară” organizate de către Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Printre concluziile studiului se afla si faptul ca un procent de 45,4% dintre cei cu tulburări de personalitate non-severe au avut o copilărie nefericită. Iar 63,4% dintre deținuții cu tulburări de personalitate severe au consumat alcool atunci când au provocat infracțiunea.

Concluziile cercetării profesorului Cozmin Mihai, realizate pe parcursul a doi ani, vor fi prezentate maine, în cea de-a doua zi a „Școlii de Vară”ce se desfăşoară la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași şi la care s-au înscris peste 100 de studenţi, medici rezidenţi şi medici specialişti.