Premiera in medicina galateana. Toxina botulinica folosita la pacientii cu AVC pentru reabilitarea neurologica

Noi proceduri medicale la Spitalul Județean ”Sf. Apostol Andrei” Galați pentru pacienții care au suferit un accident vascular cerebral și care au rămas cu semipareză și rigiditate musculară. Astfel, acum, toxina botulinică, cunoscută mai mult pentru tratamentele cosmetice, este folosită de neurologi pentru tratarea spasticității la pacienții cu AVC.

Injecțiile cu toxină botulinică ajută la relaxarea musculară, un lucru foarte important pentru recuperarea medicală cu ajutorul kinetoterapiei. Mai mult, se reduce și durerea provocată de rigiditatea și contractura mușchilor afectați de AVC.

Deja, la Spitalul Județean s-au făcut primele tratamente cu toxină botulinică, noua terapie fiind gratuită pentru pacienții cu AVC. Totul se realizează sub îndrumarea medicilor, cei care stabilesc și condițiile în care un pacient cu AVC poate beneficia de această terapie.

Aproape jumătate dintre pacienții cu accident vascular cerebral se confruntă cu deficiențe motorii care vor determina spasticitatea musculaturii afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *