Premieră în Justiție. Ștefan Mandachi primește daune după ce a dat în judecată statul că nu a rezolvat problema animalelor chinuite

Stefan Mandachi

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a dat în judecată statul român pentru că nu a rezolvat problema animalelor chinuite, maltratate, aruncate în văgăuni și condamnate la moarte și la frig.

Un judecătorul i-a dat dreptate omului de afaceri și a obligat statul român să plătească daune morale pentru nerezolvarea acestor situații. Decizia luată în acest caz este o premieră pentru justiția din România.

Potrivit unei postări de pe pagina sa de socializare, Ștefan Mandachi a câștigat suma de 21 de euro (100 de lei), însă recunoaște că se nu s-a bucurat niciodată așa la câștigarea unei suma.

De-a lungul anilor, am câștigat prin muncă milioane de euro, am contribuit cu alte (și mai multe multe) milioane la bugetul de stat, dar rar mi-a fost dat să trăiesc o astfel de bucurie la ”câștigarea” sumei de 21 EURO (100 lei) .

Anul trecut am dat Statul român în judecată pentru ororile la care sunt martor în mod constant, peste tot în țară: sute de animale chinuite, câini maltratați, aruncați de pe bloc, petarde înfipte în urechile animalelor, pui zvârliți în râpe, văgăuni și iazuri, condamnați la foame, frig, moarte. În urma probatoriului administrat în fața instanței, în care am descris scenele de Evul mediu la care sunt obligat să asist atunci când găsesc animale schingiuite sau abandonate, judecătoarea a hotărât că am dreptate: statul îmi datorează DAUNE MORALE în valoare de 100 lei întrucât trebuia (și putea) să rezolve demult problema și l-a durut în pix. Suma este infimă, dar simbolul este gigantic”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

El afirmă că hotărârea judecătorească, dată în primă instanță, îl motivează și îi dă încredere.