Pregătiri pentru valul 5 la Iași. Spitalul de la Lețcani va avea 48 de paturi ATI

spital-modular-letcani-ati

Autoritățile sanitare ieșene se pregătesc pentru valul 5 al pandemiei de coronavirus. La Spitalul Modular Lețcani vor fi 48 de paturi la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), cu posibilitatea de extindere până la 56 de locuri.

„La Lețcani vor fi 48 de paturi cu posibilitatea să creștem la 56 de paturi, adăugând câte un pat în plus în fiecare salon dacă se întâmplă să depășească capacitatea și celelalte spitale care au fost în valul 5 active vor pune la dispoziție aceleași capacități pe care le-au avut și până acum”, a declarat Vasile Cepoi, Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Directorul DSP recomandă respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, chiar dacă Iașul a intrat în scenariul verde.

„Faptul că incidența infectărilor a scăzut, este un lucru bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să nu mai respectăm regulile de protecție. Deci, trebuie în continuare să evităm aglomerațiile, trebuie să purtăm masca în aglomerație, în mijloacele de transport, în magazine și, de asemenea, spălatul pe mâini și distanțarea fizică sunt două cerințe foarte importante, mai ales pentru persoanele nevaccinate pentru că această tulpină, în afară de faptul că este foarte contagioasă este și foarte agresivă.”, a transmis Vasile Cepoi.