Pregatiri pentru transferul primilor pacienti la ATI in spitalul mobil

DSC_7311

Sectia de Terapie Intensiva de la spitalul modular de la Letcani va fi pusa in functiune doar in momentul in care va functiona la parametri normali. Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, Carmen Dorobat a precizat ca in ultimele 48 de ore s-a verificat functionarea celor patru statii de oxigen, de la unitatea mobila.

Carmen Dorobat, manager Spital Boli Infectioase

Suntem in lucru cu aceasta statie in fiecare zi, in sensul ca sunt atat reprezentantii partii tehnice, ai proprietarului sa spun asa, cat si reprezentanti ai partii tehnice de la spitalul nostru de la DSP, de asemenea specialisti de Terapie Intensiva pentru ca sa putem fi siguri ca parametrii la care va functionat tot acest complex care inseamna, de la statia de oxigen, pana la capul bolnavului sa functioneze perfect fara sa dea emotii celor care ingrijesc pacientii.

Suntem in perioada in care urmarim tocmai, mentinerea parametrilor optimi, pentru ca sa putem avea o activitate de Terapie Intensiva care sa nu aduca nici un fel de inconvenient, in egala masura in primul rand pacientului, dar si doctorului de terapie intensiva.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa a subliniat faptul ca proiectul a intarziat foarte mult din cauza autorizatiilor care nu au fost emise la timp. Popa a mai precizat, ca nu este o coincidenta faptul ca tocmai astazi este deschisa sectia ATI de la Spitalul modular.

Maricel Popa, fost președinte al CJ Iași:

Nu este accidental si nu cred in miracole faptul ca s-a dat autorizatia de mediu atunci cand s-a validat mandatul domnului Costel Alexe. S-a dat acceptul sa intre pacienti in ATI cand depune juramantul Costel Alexe. Nu totul este accidental. La Letcani din luna august puteau sa fie internati pacienti, atat la ATI cat si la forme usoare. Din pacate, nu s-a vrut, cineva va trebui sa raspunda. Au fost piedici peste piedici si bineinteles s-a dat o dispozitie de undeva sa intarzie.

Zilele urmatoare, vor fi transferati cel mult 8 pacienti la terapie intensiva. Cele patru statii de la Spitalul Mobil Letcani vor produce 60 de litri de oxigen pe ora. Spitalul are o capacitate de 250 de paturi dintre care 100 sunt pentru Terapie Intensiva.