Pregatiri pentru rezidentiat. Toti candidatii au posturile asigurate

Sharing is caring!

Pregatirile pentru examenul de rezidentiat intra in linie dreapta. Ministerul Sanatatii a publicat metodologia de examen, care va avea loc pe 8 decembrie.

Examenul de rezidentiat va fi organizat in sase centre universitare – Iasi, Bucuresti, Tg Mures, Timisoara, Craiova si Cluj. Pentru acest an, au fost scoase la concurs doar 4.710 locuri, cu 10 la suta mai putine locuri data de cele alocate anul trecut pentru tinerii viitori medici.

Dintre numarul total de posturi, 3.990 sunt pentru medicina generala, restul fiind pentru specializarile de medicina dentara si farmacie. O alta noutate este aceea ca niciun candidat, care va trece de pragul de 60% la examen, nu va ramane fara post.

Cel putin asta sustine ministrul Sanatatii, Victor Costache. Asadar, concursul va fi sub forma unui test grila cu 200 de intrebari, aceleasi in toate centrele universitare.

Durata concursului va fi de 4 ore. Din Romania, in ultimii 10 ani, peste 30 de mii de medici au plecat din tara noastra din cauza salariilor mici si din lipsa de locuri de munca.

shares