Pregătiri pentru iarnă la padocul de câini din Tomești

padoc

Cainii de la Padocul din Tomesti vor avea parte de cele mai bune conditii in sezonul rece. Salubris a achizitionat 300 de custi noi pentru ca patrupedele sa fie protejate de temperaturile scazute. Chiar daca numarul cainilor depaseste capacitatea maxima a padocului, persoanele care il administreaza impreuna cu voluntarii depun eforturi foarte mari pentru ca animalutelor sa nu le lipseasca hrana si dragostea de care au nevoie.

Cățeii găsiți pe raza municipiului Iași sunt aduși la padocul din comuna Tomești. Fiecare animal primește o atenție specială: este deparazitat, cipat, spălat și hrănit.

Carmen Ștefan, medic veterinar: „În momentul de față avem un efectiv de 1300 de catei. Anul acesta am achizitionat 300 de custi. Ne pregătim pentru sezonul rece, în colaborare cu Asociatia Sf. Mucenic Trifon prin doamna Simona Mantescu, încercăm să facem viata cat mai usoara cateilor nostri din municipiul Iași„.

Angajații din cadrul padocului împreună cu voluntarii le oferă cățeilor toată atenția și dragostea. Fiecare are câte un nume, de la mic la mare și o poveste mai mult sau mai puțin fericită.

El este Brunel. Este de o lună la noi. A avut șase frățiori. Au fost abandonați într-un sac pe C.A. Rosetti. A ajuns la noi, am găsit o mamă surogat spre norocul lui care i-a ridicat pe toți. O parte au plecat la adopție. A rămas el și încă o surioară„, a adaugat Carmen Stefan.

În ciuda nenumăratelor campanii derulate de către autorități și medici cu privire la importanța sterilizării câinilor, numărul patrupedelor abandonate este într-o continuă creștere.

„Noi incercam sa promovam sterilizarea prin mass media, prin fluturași, spunem din gura in gura dar lumea nu constientizeaza ca sterilizarea este foarte bnefica, nu mai apar puisori nedoriti. Marea majoritate nu înțeleg acest lucru„, a completat medicul veterinar.

Volumul de muncă este foarte mare la padocul Tomești pentru că animaluțele trebuie hrănite zilnic și îngrijite. Situația va fi mai dificilă în următoarea perioadă, când va veni frigul.

Simona Mantescu, voluntar Padoc Tomești: „Vine perioada de frig, de iarnă și avem nevoie de voluntari care să ne ajute la băgat paie, la pus apa cand este inghetata, mai plimbam un catel. Acum avem nevoie de cativa domni care stiu sa manuiasca ciocanul pentru a repara custile”.

La padocul din Tomești 300 de pui de câini au fost aduși doar în ultima perioadă.