Pregătiri pentru iarnă la Iași

deszapezire

Consiliul Judetean Iasi a anuntat astazi ca a semnat, prin intermediul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor, contractul subsecvent de servicii, privind activitatea de deszapezire pe drumurile judetene, pentru perioada 1 noiembrie 2020- 15 martie 2021.

Contractul cu o valoare de 7,9 milioane de lei, a fost incheiat in baza acordului-cadru privind activitatea de deszapezire a drumurilor judetene pentru perioada 2020-2022.

In cazul in care conditţiile meteo vor impune, pe drumurile administrate de C.J Iasi se va actiona cu 18 camioane cu lama si raspanditor, trei autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreza, opt încarcatoare frontale. Daca va fi necesar, numarul de utilaje va putea fi suplimentat. Pentru interventii, drumarii vor avea la dispozitie 6.428 tone de nisip si 1464 tone de sare.

Toate utilajele vor fi dotate cu sisteme de localizare GPS, iar participantii la trafic vor putea urmari on-line, pe site-ul Consiliului Judetean, starea drumurilor si stadiul interventiilor. Anul acesta vor fi organizate trei baze principale in localitatile Iasi, Targu Frumos si Pascani, doua baze secundare la Grajduri si Cotnari si trei puncte de sprijin la Vladeni, Tibanesti si Raducaneni.