Pregătiri pentru alegerile locale, la Iași

alegeri

S-a intrat in febra alegerilor locale! Milioane de buletine de vot asteapta sa fie distribuite catre cele 760 de sectii de votarea din Iasi. Anul acesta, pe langa stampila, alegatorii vor avea acces si la dezinfectant. Masca va fi obligatorie, exceptie fiind doar in momentul in care cetateanul va fi identificat dupa cartea de identitate.

Duminica este ziua in care cetatenii isi vor exprima optiunea de vot. Anul acesta, vor fi distribuite alegatorilor materiale de protectie si dezinfectant la intrarea in sectiile de votare. Inainte de a intra in cabine, persoanele vor primi patru buletine de vot. Unul pentru alegerea primarului, al doilea pentru consiliul local, al treilea pentru presedintele consiliului judetean si ultimul pentru alegerea consilierilor judeteni.

Unii sunt hotarati sa voteze, altii considera ca votul lor nu conteaza.

”Ne pare rau ca in loc sa ne facem noi tara frumoasa, isi fac altii  tarile frumoase cu munca pe care o prestam in celelalte tari.”, spune o ieșeancă.

In alte ordine de ideii, angajatii prefecturii au inceput deja sortarea si ambalarea buletinelor de vot. 

Reprezentantii Prefecturii Iasi sustin ca duminica, in fiecare circumscriptie electorala vor fi luate toate masurile impuse de pandemie.

Ovidiu Mihaiuc – purtator de cuvant Institutia Prefectura Iasi

Aprope 3 milioane 400 mii de buletine de vot. Un total de peste 35 milioane de pagini. Cele mai multe buletine de vot sunt alocate Municipiului Iasi, sunt in jur de 360 000  de  buletine de vot. Cele mai putine sunt in comuna Cucuteni, aproximativ 1200 de buletine pentru fieacre tip de scrutin.

Pentru ca alegerile sa poata avea loc, cusurile elevilor unde scolile sunt sectii vor fi suspendate de vineri pana inclusiv marti.

Exista insa si localitati unde alegatorii vor vota in sectii mai putin obisnuite. In comuna Miroslava, o sectie de votare este amenajata intr-un magazin de mobila. La Cotnari si Helesteni vor fi organizate sectii in praznicarele din incinta bisericilor, iar la Ungheni, casa preotului paroh din sat va servi drept sectie de votare.