Pregătiri pentru alegeri!

scoli_sectii_votare_1

Duminica, romanii ii vor alege  pe cei 136 de senatori si 329 deputati din Parlamentul Romaniei. Pentru toţi cetăţenii care merg la vot există libertatea de deplasare între 5 dimineaţa, în data de 6 decembrie şi 1 dimineaţa în data de 7 decembrie. Pentru zonele sub carantină se va emite o reglementare similara care prevede aceste exceptii. Indivizii care sunt carantinaţi sau izolaţi la domiciliu vor putea solicita urna mobilă. In judetul Iasi, stocurile cu buletine de vot sunt distribuite maine celor 759 de sectii. Au fost impartite si materiale de protectie, peste 300 000 de masti, aproximativ 110 000 perechi de manusi, precum si 1 300 litri dezinfectant. 

In judetul Iasi sunt inregistrate 788 378 de persoane cu drept de vot, iar o mare parte dintre ei isi vor exprima dorinta politica in aceasta duminica.

Cum merg la facultate cu trei masti, asa merg si la vot tot cu trei-patru masti si cu dezinfectant. Clar merg la vot. este dreptul meu pentru care late femei au luptat foarte mult in istorie si nu am de ce sa il las pe altul sa mi-l ia.

Da, o sa merg la  fel cum o sa faca majoritatea, cred. Este de viitor, numai prin vot este puterea pe care o avem ca cetateni ca sa schimbam ceva pe viitor.

In cele 759 de sectii de votare, din care 255 din municipiul Iasi, au fost distribuite materialele de protectie.

Marian Grigoras-prefect judetul Iasi

Am distribuit in tot judetul 300.000 de masti de protectie, 110.000 manusi si  de asemenea, o cantitate insemnata de dezinfectant. In judet avem 759 de sectii de votare. este judetul cu cele mai multe sectii de votare dupa Bucuresti.

Aproximativ 100 de cereri pentru urna mobila au fost depuse de persoanele aflate in izolare sau carantina. Institutiile pot solicita urma mobila de pe 5 decembrie, incepand cu ora 16.

Monica Damian- presedinte BEJ Iasi

Pentru Penitenciarul Iasi am primit informatia potrivit  careia au solicitat dreptul de vot  un numar de 420 de detinuti si au fost arondate pentru penitenciar 3 sectii de votare. Prin urmare, vor pleca reprezentanti din trei sectii de votare  pentru Penitenciar. 

La aceste alegeri, cetatenii vor primi cate doua buletine de vot. Unul pentru senat si celalalt pentru deputati. Spre deosebire de alegerile locale, duminica, romanii care sunt inca la coada la ora 21 pot sa isi exercite dreptul de vot.