Pregătiri în Iași pentru redeschiderea școlilor

scoala-1

Primaria a incheiat licitatia pentru achizitionarea a 1,6 milioane de masti de protectie pentru elevi. De asemenea, in luna ianuarie se va finaliza achizitia a 3000 tablete cu Internet pentru elevi. Tinand cont de contextul epidemiologic, elevii ar putea reveni in banci incepand cu semestrul al doilea.

Scolarii ieseni din clasele 0 – IV vor primi din partea primariei 980.000 masti de protectie in timp ceelevii din clasele V – VIII și anii terminali vor beneficia de 550.000 masti de protectie. Pretul unei masti achizitionate de primarie se ridica la 0,2 bani fara TVA valoarea estimata a contractului fiind de 2,3 milioane de lei.

Mihai Chirica – primar Iasi:

Am reusit sa receptionam toate mastile pentru elevi. Sunt aproximativ 1,6 milioane de masti pentru toate varstele scolare incepand cu invatamantul primar, clasa pregatitoare, inclusiv clasa a 4-a cu un anumit tip de masca, impartita pe gen intre baieti si fete si pentru adolescenti inca o diferenta de mascute care vor asigura pentru toti elevii posibilitatea de a se proteja

In luna ianuarie se va finaliza si licitatia pentru achizitionarea a 3000 tablete cu internet pentru elevi.

Chirica:

Am finalizat si procedura de achizitie pentru cele 3000 tablete dotate cu Internet. Pe parcursul lunii ianuarie vom avea toate dispozitivele la indemana noastra. Am discutat cu domnul inspector general adjunct, domnul Navodaru, sa pregateasca numele celor care le vor primi si vom face repartitia imediat.

Primaria se pregateste din timp pentru revenirea elevilor in bancile scolii preconizata pentru semestrul al doilea.

Asta in perspectiva pe care o pregatim de reluare a cursurilor scolare prin prezenta fizica asa dupa cum anunta si ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, calculam foarte atent aceasta perspectiva incepand cu semestrul al doilea