Pregătiri de iarnă pe șantierele ieșene

123267264_3716846128374668_3328037948994757127_o

Cum ne apropiem tot mai mult de sezonul rece, lucrarile de pe santierele iesene se apropie de final. Mihai Chirica este multumit de stadiul lucrarilor derulate de municipalitate, in special cele legate de infrastructura liniei de tramvai. Cum acestea inca nu sunt finalizate in totalitate, s-a luat decizia achizitionarii unor autobuze.  Saptamana viitoare va fi adus in Iasi un prim lot de 12 autobuze.

Pe tronsonul Tudor Vladimirescu – Bucsinescu lucrarile sunt aproape finalizate. Sensul de mers dinspre Bucsinescu spre Tudor Vladimirescu a fost extins la 3 benzi de circulatie.

Mihai Chirica- primar Municipiul Iasi

Cea mai mare concentrare s-a facut pe santierul din zona Tudor Vladimirescu. A acumulat un volum foarte mare de lucrari si forte de munca. Am atins stadiul fizic de aproximativ 85 %.

S-a continuat intr-un ritm alert si lucrarile din zona 5 Drumuri spre cartierul Tatarasi. Sunt realizate in proportie de 70 %.

Lucrarile din zona industriala sunt finalizate in proportie de 60%, iar pe tronsonul Iasi-Dancu nivelul de realizare a atins 15 procente. Datorita  lucrarilor de infrastructura la liniile de tramvai, impreuna cu Compania de Transport Public s-a luat decizia achizitionarii unor autobuze.

Mihai Chirica-primar Municipiul Iasi

Sunt 21 de autobuze de transport. Cu lungime de 18 metri sunt 9 unitati de transport. 12 unitati de transport au o lungime de 12 metri, deci autobuzele clasice. Au plecat soferii sa le aduca, astfel incat saptamana viitoare, vor ajunge primele 12 autobuze.

In aceasta saptamana s-a virat suma de 10 milioane de euro, bani care reprezinta sumele necesare pentru achizitionarea unor tramvaie noi.