Prefectul județului Bacău doreşte un parteneriat cu IPJ şi ISJ pentru combaterea violenţei în şcoli

r8xgfb32-1447368345

Prefectul Lucian Bogdănel doreşte ca instituţia pe care o conduce să încheie, cât mai curând, un parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), pentru combaterea violenţei şi a bullyingului în unităţile şcolare.

Reacţia prefectului vine pe fondul unor agresiuni comise, zilele trecute, de un elev de la Colegiul Tehnic ‘Dumitru Mangeron’ Bacău asupra a doi colegi, fapte petrecute în incinta unităţii şcolare.

‘Violenţa este inacceptabilă, iar violenţa în şcoli este cu atât mai condamnabilă şi intolerabilă! (…) Cazul de la Colegiul ‘Dumitru Mangeron’ trebuie să fie mai mult decât un semnal de alarmă, pentru că nu este singurul. E doar unul dintre cele care au ieşit la suprafaţă, expus în reţelele de socializare. Voi propune, în cel mai scurt timp, încheierea unui parteneriat între Instituţia Prefectului, IPJ şi ISJ care va conţine măsuri şi acţiuni concrete pe linia combaterii violenţei în şcoală şi a fenomenului, cel puţin la fel de îngrijorător, de bullying. Părinţii trebuie să fie parte în acest demers şi să conştientizeze rolul şi responsabilitatea ce le revin în efortul nostru conjugat împotriva violenţei şcolare’, a declarat prefectul Lucian Bogdănel.

Elevul în vârstă de 15 ani care a bătut şi umilit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, în toaleta Colegiului Tehnic ‘Dumitru Mangeron’ din municipiul Bacău, a fost arestat de poliţişti pentru 20 de zile.