Prefectul Bacaului a sesizat Avocatul Poporului in privinta deschiderii terenurilor de sport dupa orele de curs

Terenurile de sport de la şcolile din municipiul Bacău trebuie deschise tinerilor care doresc să facă sport în afara orelor de curs, a anuntat prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel care a trimis o sesizare Avocatului Poporului.

„Deşi prin Legea nr. 8/2023 s-a modificat Legea educației fizice şi a sportului, în sensul împlinirii acestui deziderat, iar unitățile şcolare aveau 120 de zile – de la promulgarea noilor prevederi legale – pentru a-şi modifica regulamentele de funcționare, terenurile de sport de la şcoli au avut toată vara lacăt pe porți! Cum legea consacră calitatea UAT Municipiul Bacău de administrator al infrastructurii educaționale locale, iar Primăria nu a mişcat niciun deget în direcția transpunerii obligației legale într-un regulament local de acces la terenurile de sport, am decis să sesizez Avocatul Poporului cu privire la încălcarea flagrantă a drepturilor copiilor/elevilor. Peste 25.000 de elevi au început cursurile în şcolile din Municipiul Bacău şi găsesc că este inadmisibil ca terenurile de sport să nu poată fi folosite după ore, doar din cauza delăsării actualei conduceri a primăriei”, a mentionat Prefectul Bacaului.

Un precedent a fost înregistrat deja la Bucureşti iar prefectul bacauan sustine ca spera in adoptarea unui regulament local pentru accesul la terenurile de sport ale şcolilor şi respectarea, într-un târziu, a legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *