Preafericitul Părinte Daniel împlineşte astazi 72 de ani

Dan-Ilie Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, își serbează ziua de naștere. Născut în anul 1951, Preafericitul Daniel este celebrat la 22 iulie, odată cu Sfânta Maria Magdalena. 

„Părintele Patriarh Daniel a împlinit astăzi vârsta de 72 de ani. Vârstă de aur a vieții spirituale, a concluziilor esențiale, a înțelepciunii morale pentru cineva care a metabolizat în viața personală cuvintele Cuvântului, pe care Îl slujește cu fidelitate, luciditate, rafinament teologic, inspirație și rigoare adecvată la realitate. La mulți ani!“, i-a urat public Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Biroul de presă al Patriarhiei Române a dat detalii despre slujba religioasă prin care Patriarhul Daniel este sărbătorit.

„În timpul Sfintei Liturghii săvârșite la Catedrala Patriarhală va fi rostită o rugăciune specială de mulţumire pentru binefacerile aduse Bisericii Ortodoxe Române prin activitatea prolifică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După Sfânta Liturghie, de la ora 11.00, la Catedrala Patriarhală va fi săvârșită o slujbă de Te Deum, ca semn liturgic de recunoştinţă pentru împlinirile din viața Bisericii și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Începând cu ora 12.00, la Palatul Patriarhiei va avea loc un scurt moment aniversar în timpul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare trimise din partea autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum şi ale altor instituţii publice.

La toate aceste momente aniversare vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor de Stat, personalităţi ale vieţii publice româneşti, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici şi mireni“, specifică Patriarhia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *