Prăjituri tradiționale atestate!

cozonac

Redescopera retete vechi, gatite din mosi stramosi. Apoi, cu un strop de magie, truda, ore in sir petrecute in bucatarie, dar si ceva marketing, reusesc sa isi ateste produsele ca fiind traditionale. Iasiul are, incepand din aceasta luna, doua produse atestate, facute ca la mama acasa. Cornulete si saratele, bucate din patiseria romaneasca, delicioase si potrivite si pentru copii, si pentru adulti. Iasiul are 16 produse ca fiind atestate traditional.

“Cornuletele de acasa” au un gust aparte, mai ales dupa ce au fost rumenite la foc mic si invelite intr-un strat subtire de zahar. Iar saratelele, atestate de acelasi producator local si coapte dupa retete vechi de zeci de ani, ii incanta si pe cei mai simandicosi gurmanzi. Cele doua preparate sunt primele produse de patiserie atestate traditional, in judetul Iasi.

In Iasi sunt atestate 16 produse traditionale, de la 7 producatori, cele mai multe fiind preparate din carne.

Este o modalitate buna pentru a-si promova marfa, sustin producatorii. Iar vanzarile cresc, daca reuses sa obtina atestarea de produs traditional.

In curs de atestare este si “Miedul”, o bautura bazata pe miere de albine.

Cine doreste sa isi transforme produsul in brand national trebuie sa treaca printr-un adevarat proces birocratic. In Romania, sunt atestate 780 de produse din diverse domenii.