Povești printre culori magice

foto_acrilice

Galeriile de Artă Pod Pogor fiul gazduiesc cuminti, zilele aceastea, zeci de lucrari de arta ale artistilor mici dar uimitori de la Palatul Copiilor din Iasi. Indrumati cu rabdare , har si stiinta de dascalii lor generosi, copiii ne arata, inca o data, ca viata e construita din crampeie de bucurie nedisimulata.

Am fost alaturi de echipa numeroasa a Palatului chiar in ziua vernisajului expoziţiei „Icoane pe sticlă”, proiect coordonat de profesorii Dana Ungureanu şi Marina Antohi. De Inaltare, Galeriile de Arta au devenit neincapatoare . Am stat de vorba cu cei mici : toti, la fel de talentati, la fel de dornici de povesti. Si pentru ca nu ar fi fost corect sa vorbeasca in fata camerei doar cativa dintre ei, am ales sa-i reprezinte adultii.

Expoziţia este găzduită cu generozitate de Muzeul Literaturii Române din Iaşi iar copiii si profesorii au lucrat cateva luni pentru operele lor.

Palatul Copiilor din Iasi este, de altfel, „acasa” pentru toti copiii care vor sa-si exerseze pasiunile, oricare ar fi ele. Realizate cu migala într-o tehnică speciala, lucrarile copiilor sunt de poveste si vor fi pe simeze până pe 10 iunie. Poftiti la galerie!