Povesti cutremuratoare din Bucha in urma masacrului

poza bucha

Trei cadavre cazute in curtea unei case din Bucha. O femeie indurerata nu-si poate stapani lacrimile si nu intelege ce se intampla si cat de cruzi pot fi unii oameni.

„Ne-am dus în grădina din spatele casei și acolo am văzut pe pământ trupurile lui Serhiy, a cumnatului său Roman și a unui alt bărbat. Serhiy avea o cârpă albastră pe față, Roman a primit o împușcătură în cap. Al treilea bărbat, un civil, era necunoscut vecinilor”, povesteste Daniel Berehulak, reporterul Ney York Times.

Tatiana Petrovna, în vârstă de 72 de ani, o rudă apropiată, a intrat în grădină în lacrimi. A adus flori galbene, niște fursecuri și biscuiți cu maci – le-a pus, plângând, lângă trupul lui Roman. Ea i-a numit „Romanchik”. Ira, soția lui Serhiy și sora lui Roman, au sosit mai târziu.

Vecinii au spus că Serhiy a rămas în Bucha să aibă grijă de câini. Nu departe de cadavrul lui au fost găsiti doi câini morți. Au fost împușcați.

Mykhailo Podoliak, un consilier al șefului Biroului Președintelui, a publicat o fotografie a unui băiețel care este deja cunoscut în întreaga lume. Băiatul stă lângă mormântul mamei sale într-una din curțile orașului Bucha.

Podoliak a semnat fotografia astfel: „Evoluția propagandei rusești. La început, s-au dus să „elibereze” ucrainenii de naziști. Acum se spune că toată lumea din Ucraina este nazistă și ar trebui pedepsită. Crematorii mobile, gropi comune, etnici. crime în Europa centrală. Îmi pare rău, domnule Churchill, lumea nu a înțeles nimic.”