Povestea unui român exploatat în Italia. „Mi-au dat 50 de euro pe patru luni și mi-au încărcat cartela”

62320665

Un român în vârstă de 45 de ani, muncitor în Italia, care trăiește într-o clădire părăsită situată la marginea râului Crati, povestește că a muncit timp de patru luni de zile și a fost plătit, în final, cu doar 50 de euro și o încărcare a cartelei.

După patru luni de muncă grea de tăiat, încărcat și transportat lemne, mi-au dat 50 de euro și mi-au încărcat cartela”, a spus românul, dezamăgit de oamenii pe care i-a întâlnit și cu care a lucrat.

Să protestez? Cu ce forță? Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat”, a mai spus muncitorul român, scrie Gazzetta del Sud.

Bărbatul povestește că a lucrat în pădurile din sudul Calabriei și a fost exploatat de „antreprenori cu față curată și mânile murdare”.

Și-a găsit un acoperiș deasupra capului, într-o clădire părăsită, situată lângă Crati. Stă acolo împreună cu un alt român.

Are doar 45 de ani, însă oboseala și suferința și-au pus amprenta pe fața acestuia. În ciuda situației în care se regăsește, bărbatul continuă să zâmbească și să fie optimist.

Sunt bunic, în România mă așteaptă doi nepoți frumoși și dacă rămân aici, o fac pentru ei”, a mai spus românul.