Povestea de viață a unei jucătoare de poker profesioniste

play

Mulți au impresia că viața unui jucător de poker profesionist este plină de farmec și extravaganță. Există percepția greșită că această profesie îți permite să lucrezi la ce oră dorești, că ai mult timp pentru socializare sau că îți aduce venituri foarte mari. Povestea jucătoarei de poker Xuan Liu vine să contrazică aceste mituri și captivează cu atât mai mult cu cât persoana în cauză este de sex feminin, lucru până nu de mult neobișnuit în lumea jocurilor de noroc. Să vedem cum a ajuns Xuan Liu una dintre cele mai bune jucătoare de poker în urma cu aproape zece ani.

Copilăria
În 1985, când Xuan Liu avea doar cinci ani, familia ei a emigrat din China în Toronto, Canada. La vârsta de șapte ani, deja era familiarizată cu jocul de poker, învățând regulile din filme și de la televizor, și organiza adevărate jocuri de poker între jucăriile ei de pluș.

Adolescența
În 2006, Xuan Liu a fost admisă la prestigioasa Universitate din Waterloo, unde mulți studenți erau pasionați de jocul de poker. În timpul studenției, a lucrat la un casino ca dealer și, mai târziu, ca supervizor. Pasiunea crescândă pentru poker a costat-o bursa și nivelul academic, dar Liu a continuat să joace tot mai mult ca să își acopere costurile de școlarizare, fără că părinții să afle adevărul.

Succesul
În 2010, la îndemnul prietenilor, a început să călătorească și să ia parte la turnee de poker. Stilul acesta de viață a prins-o repede, încă de la primul turneu mai important, $10,000 World Poker Tour Fallsview, desfășurat la cascada Niagara. Între 2010 și 2017, a câștigat aproximativ 3 milioane de dolari jucând poker live și online, cu pseudonimul xx23xx.

Reversul medaliei
Au fost perioade când Xuan Liu juca poker aproape încontinuu, simțindu-se ca un hamster pe rotiță. Dacă nu juca poker, citea orice prindea la mână despre joc pentru a-și îmbunătăți performanțele. Xuan Liu spune că pokerul este un joc matematic, unde este foarte important să identifici tendințele și, folosind teorii ale jocului, să îți exploatezi oponenții și să îi învingi. Jucătoarea canadiană admite că sunt destui jucători peste nivelul ei și că are un profesor
care se află la acel nivel superior ei. În plus, jocul de poker este epuizant atât psihic, cât și fizic. Uneori jucătorii stau la masă și 14 ore, cu mici pauze pentru a folosi toaleta sau a da un telefon scurt.

Pokerul nu este tocmai un mod ușor de a face bani, din cauza rivalității dintre jucători și a epuizării mentale și fizice. După o scurtă căsnicie cu un alt jucător de poker, Xuan Liu a luat o pauză, după care s-a decis să reintre în lumea pokerului. A devenit comentator la turnee (în engleză și chineză mandarin) și instructor. În prezent Xuan Liu lucrează pentru Poker Power, o organizație care conferă putere femeilor aflate în diferite situații de viață invățându-le să joace poker. Astfel a reușit să combine pasiunea pentru poker cu un stil de viață mai liniștit și care să o împlinească.