Poștașii romani au inceput protestele

Satui de conditiile de munca si de cele salariale, mii de angajati de la Posta Romana s-au revoltat si au trimis pe liderii de sindicat la Bucuresti pentru a protesta. Oamenii se tem ca Posta va intra in insolventa odata cu cresterea salariilor de la 1 ianuarie 2024 si ca isi vor pierde locurile de munca.

Lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu a condus la situația inacceptabilă de astăzi din Poșta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal este incadrat la salariul minim pe economie, indiferent de funcție, studii, responsabilități, experiență profesională. Liderii de sindicat au purtat o discutie cu Bogdan Ivan Gruia, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării care le-a promis ca va rezolva toate problemele cu care se confrunta Posta Romana.

Bogdan Ivan Gruia, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

„Vorbim de 13 milioane de lei, în plus fata de ceea ce avem astazi ca si costuri cu forta de munca. Managementul Postei Romane trebuie sa gaseasca o solutie foarte clara prin care va creste veniturile cu 13 milioane de lei cel putin in fiecare luna cu luna viitoare”.

In functie de negocierile pe care le vor avea la minister se va decide daca vor continua protestele angajatilor Postei Romane.

Ionel Oțelea, reprez. Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România

„In functie de ce se va concretiza in discutiile de maine vom vedea daca exista la modul concret, nu doar promisiuni, vom decide si actiunile de protest”.

Cea mai mare ingrijorare a angajatilor este faptul ca, o dată cu creșterea salariului minim pe economie, de la 01 ianuarie 2024, Poșta Română va intra în procedură de insolvență sau va fi nevoita sa concedieze mii de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *