Poșta Română renunță la 100 de angajați. „Managementul companiei a solicitat Sindicatului reprezentativ încă din luna aprilie să transmită măsuri pentru limitarea numărului de concedieri”

Reorganizarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) nu este un proiect nou, iar salariaţii care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează Poşta Română, printre aceştia regăsindu-se şi aşa numitele „pile” politice ori situaţiile de conflict de interese.
Procesul de reorganizare a companiei, ca parte a procesului de modernizare, a demarat în 2021 și implică și o concediere colectivă. Sunt vizați aproximativ 100 de salariaţi din administraţia centrală, nu și personalul din structurile operaţionale. 

„Salariaţii care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează compania. Managementul companiei a solicitat Sindicatului reprezentativ încă din luna aprilie să transmită măsuri pentru limitarea numărului de concedieri. Sindicatul a refuzat transmiterea vreunei măsuri în acest sens. În urma măsurilor aplicate de către conducerea Poştei Române, numărul de salariaţi afectaţi de concediere a scăzut de la 501, la aproximativ 100. Dintre aceştia fac parte şi toţi salariaţii care ocupă posturi de consilier director general”, a transmis Poşta Română. 

Pentru cei vizati de concediere au fost puse la dispoziţie peste 180 de posturi disponibile în reţeaua poştală, din care aceştia pot alege. Oferta cuprinde posturi precum factor poştal, curier poştal, manager unitate poştală, analist date, economist şi altele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *