Porți deschise, Educație Financiară la Finanțe

porti_deschise

Agentia Nationala de Administrare Fiscala si-a deschis astazi portile pentru elevii si studentii interesati de activitatea celor care se ocupa cu taxele si impozitele tarii. Mai pe scurt, prichindeii sau tinerii ieseni au participat la cateva lectii non-formale de educatie financiara, educatie care, de altfel, lipseste cu desavarsire din sistemul nostru de invatamant.

Elevii au ajuns la Finante impreuna cu dascalii lor si au fost interesati sa afle amanunte legate de activitatea celor care lucreaza aici si despre menirea in sine a institutiei. Daca cei mici au invatat ca bonul fiscal este o obligatie atat a vanzatorului cat si a cumparatorului care trebuie sa-l solicite, cei mai mari au discutat cu lucratorii ANAF despre taxe si impozite.

Actiunea de astazi a avut loc la nivel national si regional. Reprezentantii Directiei Regionale de Finante Publice Iasi sustin ca evenimentul incurajeaza conduita corecta fata de responsabilitatile de ordin fiscal, una dintre acestea fiind bonul fiscal.

Elevii si studentii care au trecut astazi pragul Directiei de Finante Iasi au luat contact cu cateva mecanisme care stau in spatele responsabilitatilor fiscale ale fiecarui cetatean.