Pompierul supraom, a alergat 250 de km la Polul Sud

Iulian_Rotariu

Un pompier din Botoşani a alergat 250 de kilometri la Polul Sud, pentru o cauză nobilă, în condiţii extreme, la minus 60 de grade Celsius. Este vorba despre un militar care a mai participat la ultramaratoane. Şi, de această dată, a obţinut locul doi în clasamentul general, la o diferenţă de doar patru kilometri de câştigător. Bărbatul a dedicat cursa “geroasă” de şase zile copiilor cu autism din oraşul său, pe care vrea să îi ajute.

Iulian Rotariu a fost întâmpinat ca un adevărat campion la întoarcerea în Botosani, orasul natal. Campionul a povestit ca traseul a fost foarte greu.

Cu toate că nu este sportiv de performanţă, a făcut față ultramaratonului din ţinutul geros al Antarcticii. La start s-au aliniat 51 de concurenţi din toată lumea. La categoria lui, Iulian a fost cel mai bun dintre toţi. Însă în clasamentul general s-a aflat pe al doilea loc.

Cat a fost departe,  pompierului de 42 de ani i-au lipsit cel  mai mult copiii dar si colegii si antrenoarea careia i-a adus multumiri.

Iulian are în palmares alte patru ultramaratoane şi a început să alerge în ziua în care băieţelul lui a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pe când avea doar trei ani.