Pompierii nemțeni s-au întors din misiune

pompieri-neamt-franta-1-1024x512

Momente emotionante pentru pompierii nemteni care au fost intr-o misiune de stingere a incendiilor in Franta. Acestia au intervenit alaturi de autoritatile franceze timp de o saptamana. Cei 10 pompieri din cadrul ISU „Petrodava” Neamt care au participat la misiunea de stingere a incendiilor din Franta au fost avansati la excepţional.

Colonel Mihai Bogdan Burdulea a participat la acestă misiune în calitate de adjunct al șefului de modul. Pompierul are vârsta 37 de ani și este încadrat la ISU Neamț din anul 2009. Acesta a marturisit ca misiunea din Franta a fost una plina de provocari.

Cu totii am acumulat informatii si experienta. O experienta de neuitat, pentru ca atunci cand depasesti granitele tarii si intri in contact cu alte servicii pentru Situatii de Urgenta pentru stingerea incendiilor, ca sunt pompieri civili, ca sunt pompieri militari nu poate decat sa aduca un plus  pentru experienta noastra”, a spus Colonel Mihai Bogdan Burdulea.

Alexandru Mihalache are 32 de ani si se numara printre pompierii care au pariticipat la misiunea din Franta.

O experienta unica. Am castigat foarte multa experienta, adus cu noi tehnici de stingere, ceea ce am vazut doar la colegii nostri francezi, ei fiind mult mai experientati pe partea aceasta de incendii de vegetatie, un specific de vegetatie pe care noi nu îl întâlnim atât de des. O experiență pe care o vom tine minte toata viata”, a spus Alexandru Mihalache.

Alexandru Ojica este unul dintre cei mai tineri pompieri din cadrul ISU Neamt, care a mers in misiune in calitate de servant.

Sunt bucuros ca la varsta de 22 de ani am avut ocazia sa particip la o asemenea misiune. Spun cu mana pe inima ca oricand, la orice ora, daca ar mai fi nevoie as merge cu cel mai mare drag”, a spus pompierul.

Pe lângă înaintarea în grad, pompierii au primit distincții din partea Departamentului pentru Situați de Urgență.