Pompierii ieșeni au donat sânge pentru victimele de la Crevedia

Actiune masiva a pompierilor si jandarmilor ieseni! Pentru a veni in sprijinul colegilor implicati in tragedia de la Crevedia, peste 200 de pompieri au donat sange in aceste zile. Si la Iasi a fost o mobilizare exemplara, mai multe persoane prezentandu-se la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina inca de la primele ore ale diminetii.

Sute de oameni s-au mobilizat pentru a ajuta victimele printre care si pomiperi, politisti si jandarmi. Autoritatile au cerut ajutorul populatiei pentru a dona sange pentru victimele tragediei de la Crevedia unde au avut loc trei explozii la o statie GPL. Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Iasi a fost deschis inca de duminica pentru a putea acoperi nevoia mare de sange.

George-Tiberiu Boicu, pompier ISU Iași

Nu putem ramane indiferenti in legatura cu evenimentul din data de 26 august. Sunt colegii nostri indiferent de judetul in care isi desfasoara activitatea si sunt fericit ca am reusit sa ne mobilizam intr-un numar destul de mare pentru a-i ajuta pe cei aflati in suferinta.

Intotdeauna ne intristreaza orice fel de accident in care sunt implicati oameni, mai ales cand este vorba de colegi de ai nostri, insa ramanem intr-o continua priza si incercam sa ne desfasuram activitatea in cele mai sigure conditii.

Catalin Hutanu este pompier in Iasi si a venit sa doneze sange pentru colegii lui.

Cătălin Huțanu, Plt. Adj.

Este firesc sa ne afecteze emotional pentru ca suntem oameni pana la urma, mai mult decat atat stim ca si noi intervenim la acest gen de inetrventii sau am putea fi noi in locul lor si ne dam seama ce impact ar fi avut dar ne afecteaza, ne pune pe ganduri, ne facem sa fim prudenti si e firesc sa ne afecteze.

Două persoane au murit și alte 58 au fost rănite după ce mai multe explozii au avut loc sâmbătă seară în localitatea Crevedia, la o stație GPL care funcționa fără a avea autorizație de securitate la incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *