Pompierii botoșăneni au donat sânge de Ziua Femeii

ziua-nationala-sarbatorita-de-pompieri-printr-o-campanie-de-donare-de-sange-video-M4G

De Ziua Internațională a Femeii, pompierii botoșăneni au organizat o acțiune umanitară. Salvatorii și-au dorit să îi ajute pe cei care au nevoie de sange pentru transfuzii sau intervenții chirurgicale. Aceștia îi încurajează pe botoșăneni să participe la acțiuni de donare de sange.

Încă din 2008, pompierii botoșăneni donează sânge, iar acțiunile vor continua până la sfârșitul anului. Având în vedere faptul că sunt angajați ISU care donează sânge de mai multe ori, aceștia trebuie să respecte intervalul minim între donări. Prin gestul lor umanitar, pompierii doresc ca oamenii să conștientizeze faptul că o picătură de sânge poate să salveze viața unui om.

Dorina Lupu, Purt. de Cuv. IJSU Botoșani:

Ziua de 8 martie, data la care sărbătorim mama, simbol al vieții, ne-a inspirat să organizăm o acțiune umanitară. În fiecare zi cineva bolnav are nevoie de sange, iar noi prin donare de sange putem să dăm o șană vieții. Ne dorim ca gestul nostru să fie urmat de cat mai mulți oameni.”

Acțiunea umanitară a pompierilor a avut atat o semnificație simbolică, cat și una necesară spitalelor din Romania.

Pompier:

„În primul rand vreau să ajut, să fac o faptă bună poate unei persoane sau chiar la mai multe persoane. Nu am donat niciodată sange și am zis că este o oportunitate să încerc și din curiozitate să vad cum este. Da, chiar de o zi specială. Nu a fost ceva anume, pe viitor cred că mai donez.”

Astfel de acțiuni vor continua pe parcursul anului, fiindcă aceste gesturi fac diferența între viață și moarte pentru mulți pacienți.