Pompierii au venit fără scară la incendiul de pe acoperișul unui bloc din Vaslui

Pompierii care au intervenit la incendiul puternic la acoperișul unui bloc din Huși, județul Vaslui, au venit la intervenție fără scară, așa că flăcările au avansat în timp ce ei priveau neputincioși.

Cel puțin așa acuză locatarii blocului, care au acum apartamentele distruse. Iar explicația oficială este halucinantă.

Acoperișul unui bloc din centrul orașului Huși s-a făcut scrum acum câteva zile. Locuitorii au chemat pompierii, care au venit repede, dar nepregătiți: nu aveau scară pentru intervenția la înălțime, afirmă proprietarii apartamentelor distruse, potrivit publicației „Vremea Nouă”. Pompierii Secției Huși au cerut o scară de la colegii din Bârlad și vaslui, dar până au primit-o, timp de aproape 40 de minute, focarul s-a extins iar distrugerile au fost și mai mari.

Noi nu mințim cu nimic, suntem atâția oameni aici. Toți ne uitam și întrebam de ce pompierii se cam învârt acolo, dar nu se urcă repede să stingă. Focul se răspândea, dar ei se tot urcau pe ici, pe colo… Ne-a spus un pompieri la un moment dat adevărul și anume că nu au scară. Deci, vă imaginați? Pompierii de la Huși nu au în dotare o scară de intervenție la înălțime? Chiar așa, de râsul curcilor suntem? Dar nu e de râs, că e de plâns. Avem locuințele nenorocite, că pompierii nu aveau scară. Nu sunt vinovați pompierii, că doar nu trebuiau să vină ei cu scara de acasă, ci cei care se ocupă de dotarea lor. Ei se riscă, luptă cu focul, dar cu ce?”, s-au revoltat oamenii ale căror locuințe riscau să fie înghițite de flăcări.

Oficial, ISU Vaslui a confirmat situația, însă explicația a fost cel puțin surprinzătoare: scara de la Huși era la reparat!

Sursa știrileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *